Concert Een Europees mozaïek succes

Op zondag 5 maart 2023 verzorgde een sterk vernieuwd Drents Vocaal Ensemble onder leiding van Viola Land (definitief in 2022 aangetreden als dirigent) een gevarieerd concert in het programma van de Culturele Raad Norg, in de Margarethakerk in Norg. 

Het Drents Vocaal Ensemble verzorgde als slotstuk van een hersteljaar na corona een programma van Europese muziek ‘van middeleeuws tot modern’, deels op de piano begeleid door Viola Land. Werken van Tallis en Lotti, Sullivan en Vaughan Williams werden afgewisseld door liederen van Lennon en McCartney en van Russische componisten zoals Tsjaikovski en Rachmaninoff. Uit het moderne segment klinken liederen van Morten Lauridsen, Rihards Dubra en Ola Gjeilo. Viola Land speelt daarnaast een instrumentaal intermezzo in de vorm van de Prelude & Fuga in Es-groot BWV 552 van J.S. Bach.