Drents Vocaal Ensemble hervat repetities

Het is nog zomervakantie, maar enthousiaste koorleden repeteerden desondanks gezamenlijk door in regelmatige repetities in ‘onze’ Dorpskerk! Vanaf 6 september hervatten we de reguliere repetities onder leiding van dirigente Viola Land in de voorbereiding van concerten op zondagmiddag 12 november 2023 in Stadskanaal (najaarsconcert) en woensdagavond 20 december 2023 in Gieten (kerstconcert). Over het programma later meer.

  • Zin om mee te zingen?
  • Of misschien wil je je oriënteren?

Dan ben je van harte welkom bij een van onze repetities op woensdagavond van 19:45-21:45 in de Dorpskerk in Gieten. Graag daarvoor even contact opnemen met Mieke, secretariaat@drentsvocaal.nl.

Concert Een Europees mozaïek succes

Op zondag 5 maart 2023 verzorgde een sterk vernieuwd Drents Vocaal Ensemble onder leiding van Viola Land (definitief in 2022 aangetreden als dirigent) een gevarieerd concert in het programma van de Culturele Raad Norg, in de Margarethakerk in Norg. 

Het Drents Vocaal Ensemble verzorgde als slotstuk van een hersteljaar na corona een programma van Europese muziek ‘van middeleeuws tot modern’, deels op de piano begeleid door Viola Land. Werken van Tallis en Lotti, Sullivan en Vaughan Williams werden afgewisseld door liederen van Lennon en McCartney en van Russische componisten zoals Tsjaikovski en Rachmaninoff. Uit het moderne segment klinken liederen van Morten Lauridsen, Rihards Dubra en Ola Gjeilo. Viola Land speelt daarnaast een instrumentaal intermezzo in de vorm van de Prelude & Fuga in Es-groot BWV 552 van J.S. Bach.

21 december concert ‘Season’s Greetings’

Op 21 december trad het Drents Vocaal Ensemble voor een volle Dorpskerk in Gieten onder leiding van Viola Land op met een afwisselend kerstprogramma van traditionele a capella Engelse carols (serieus en vrolijk), moderne kerstliederen (van o.a. Karl Jenkins, Philip Stopford en Morten Lauridsen) en ontroerende Nederlandse liederen, deels in samenzang. Verder stonden Bogoroditse Devo van Rachmaninoff en twee bijzondere Oekraïense kerstliedjes op het programma. Het koor was heel blij om eindelijk na de lange coronajaren zonder uitvoering er weer te staan.

We hadden nog wel wat pech vanwege meerdere zieke leden, maar alle stemsoorten waren evenwichtig vertegenwoordig. Na afloop was er glühwein en kerststol voor iedereen.

Alle bezoekers willen we hartelijk danken voor jullie komst en het enthousiast meedoen met de samenzangliederen. Hopelijk tot ons volgende concert, 5 maart 2023 in Norg!

Rustig voorbereiden….

18 december Kerstconcert DVE in Bellingwolde

Op zondag 18 december om 16:00 uur (zaal open 15:30 uur) verzorgde het Drents Vocaal Ensemble onder leiding van Viola Land een kerstconcert in de Magnuskerk in Bellingwolde op uitnodiging van de concertcommissie aldaar. Het koor is blij om voor het eerst sinds de coronaperiode weer te kunnen optreden. Wij brengen traditionele a capella Engelse carols, moderne kerstliederen en ontroerende Nederlandse liederen. Daarnaast werk van Rachmaninoff en bijzondere Oekraïense kerstliedjes. Met muzikale ondersteuning door Nicole Grothe.

 

 

 

Optreden kerstmarkt Gieten 10 december

Op 10 december jl. trad een deel van het Drents Vocaal Ensemble onder leiding van koorlid Jan Oomkes op tijdens de kerstmarkt in de Dorpskerk in Gieten. De allereerste keer sinds 2019 dat het koor een (informeel) optreden had. Een half uur genieten van kerstliederen. Voor een Oekraïens liedje dat we ook op de concerten van 18 en 21 december ten gehore zullen brengen, kregen we versterking van Olga, een Oekraïense die het liedje uit haar kindertijd kende en meezong. Deze Tsjedrick zullen we niet snel vergeten!

Nieuwe zangers welkom!

Het Drents Vocaal Ensemble repeteert in de Dorpskerk, Brink 8 te Gieten, in een mooie ruimtelijke akoestiek. Zangers uit Gieten en omstreken uit alle stemgroepen die belangstelling hebben om te komen zingen bij ons kamerkoor worden van harte uitgenodigd om geheel vrijblijvend eens een repetitie bij te wonen, te luisteren of mee te zingen. Op dit moment hebben we extra behoefte aan sopranen , alten en tenoren.

De repetitie is op de woensdagavond van 19:45-21:45 uur. Graag wel van tevoren aanmelden bij secretaris Mieke Sipma, secretariaat@drentsvocaal.nl

Sinds januari 2022 staat Viola Land als dirigent met een achtergrond van uitvoerend musicus (piano) en koordirectie voor het koor. Het koor telt 25 leden en de recente aanwas in mannenstemmen zorgt voor een sonoor fundament. Er wordt na de moeilijke coronaperiode door een sterk vernieuwd koor enthousiast gewerkt aan aanvullend prachtig repertoire, o.a. uit Rusland en Oekraïne, uit de koortraditie waarin onze dirigent is opgegroeid.

Foto: Anne Marie Oomkes

Meer info? Lees de flyer .