Kerstdubbelconcert 20 december 2023 Dorpskerk Gieten

Op woensdag 20 december 2023 om 20:00 uur geven het Drents Vocaal Ensemble en het Vocaal Ensemble Roden onder leiding van hun beider dirigent Viola Land een gezamenlijk kerstconcert.

U bent van harte welkom om te genieten van een sfeervol programma met bekende en minder bekende kerstliederen over liefde, licht en hoop.

Onder het genot, na afloop van het concert, van een drankje en een hapje, luiden we de kerst in.

 

*gratis toegang * vrije gift welkom * met samenzang *
* kerstdrankje en hapje * kerk open 19:30 uur

Reserveringen: secretariaat@drentsvocaal.nl

Programma Kerstdubbelconcert 20 december 2023

Programma Kerstdubbelconcert Dorpskerk Brink Gieten

20 december 2023  Aanvang 20:00 uur

Vocaal Ensemble Roden

Tollite hostias
Away in a manger
Heiligste Nacht
Ieze Heroewimy
Eer zij God in onze dagen

Drents Vocaal Ensemble

O Kerstnacht schooner dan de dagen
O Jesulein süss
Love came down at Christmas
Blazhen Muzh
Have yourself a merry little Christmas – potpourri

PAUZE

Vocaal Ensemble Roden & Drents Vocaal Ensemble

Komt allen tezamen (samenzang)
Kings of Orient
What child is this
Hark, the herald angels sing
’t Is geboren het Godd’lijk Kind (samenzang)
Shedrick, shedrick
Shedrick wetsjier
On Christmas Day
The First Nowell
An Irish blessing
Stille nacht (samenzang)

*gratis toegang * vrije gift welkom * met samenzang *
* kerstdrankje en hapje * kerk open 19:30 uur

Concert Herfsttinten geslaagd

Op zondagmiddag 12 november 2023 om 15:00 uur heeft het Drents Vocaal Ensemble onder leiding van dirigente Viola Land een geslaagd optreden verzorgd in het programma Semspodium 2023-2024 in de Semsstraatkerk in Stadskanaal.

Het publiek reageerde enthousiast op het programma van liederen, van de 17e eeuw tot nu, in de ‘warme tinten van de herfst’, liederen van weemoed, vallende bladeren en reflectie. Maar ook van warmte en gezelligheid.

Ten gehore werden gebracht O Crux, Ave van Rihards Dubra, de Vespers Blazen Mush en Bogoroditse Devo van Sergej Rachmaninov, Drömmarna van Jean Sibelius, Elegia van Karl Jenkins en The Seal Lullaby van Eric Whitacre, passend in de sfeer van verstilling. De gezelligheid van herfstavonden doorgebracht met vrienden en muziek
kwam tot uiting in The Dance van Edward Elgar en diens partsong O Happy Eyes, The Rose van Ola Gjeilo en If music be the Food of Love van Henry Purcell.
Ook de humor ontbrak niet, met o.a. een ‘grapje’ van J.S. Bach en een bijzondere kamerkoorsetting van het oud-Hollandse Komt vrienden in het ronde.
De liederen werden deels a capella gezongen, deels op piano begeleid.

Concert Een Europees mozaïek succes

Op zondag 5 maart 2023 verzorgde een sterk vernieuwd Drents Vocaal Ensemble onder leiding van Viola Land (definitief in 2022 aangetreden als dirigent) een gevarieerd concert in het programma van de Culturele Raad Norg, in de Margarethakerk in Norg. 

Het Drents Vocaal Ensemble verzorgde als slotstuk van een hersteljaar na corona een programma van Europese muziek ‘van middeleeuws tot modern’, deels op de piano begeleid door Viola Land. Werken van Tallis en Lotti, Sullivan en Vaughan Williams werden afgewisseld door liederen van Lennon en McCartney en van Russische componisten zoals Tsjaikovski en Rachmaninoff. Uit het moderne segment klinken liederen van Morten Lauridsen, Rihards Dubra en Ola Gjeilo. Viola Land speelt daarnaast een instrumentaal intermezzo in de vorm van de Prelude & Fuga in Es-groot BWV 552 van J.S. Bach.

21 december concert ‘Season’s Greetings’

Op 21 december trad het Drents Vocaal Ensemble voor een volle Dorpskerk in Gieten onder leiding van Viola Land op met een afwisselend kerstprogramma van traditionele a capella Engelse carols (serieus en vrolijk), moderne kerstliederen (van o.a. Karl Jenkins, Philip Stopford en Morten Lauridsen) en ontroerende Nederlandse liederen, deels in samenzang. Verder stonden Bogoroditse Devo van Rachmaninoff en twee bijzondere Oekraïense kerstliedjes op het programma. Het koor was heel blij om eindelijk na de lange coronajaren zonder uitvoering er weer te staan.

We hadden nog wel wat pech vanwege meerdere zieke leden, maar alle stemsoorten waren evenwichtig vertegenwoordig. Na afloop was er glühwein en kerststol voor iedereen.

Alle bezoekers willen we hartelijk danken voor jullie komst en het enthousiast meedoen met de samenzangliederen. Hopelijk tot ons volgende concert, 5 maart 2023 in Norg!

Rustig voorbereiden….

18 december Kerstconcert DVE in Bellingwolde

Op zondag 18 december om 16:00 uur (zaal open 15:30 uur) verzorgde het Drents Vocaal Ensemble onder leiding van Viola Land een kerstconcert in de Magnuskerk in Bellingwolde op uitnodiging van de concertcommissie aldaar. Het koor is blij om voor het eerst sinds de coronaperiode weer te kunnen optreden. Wij brengen traditionele a capella Engelse carols, moderne kerstliederen en ontroerende Nederlandse liederen. Daarnaast werk van Rachmaninoff en bijzondere Oekraïense kerstliedjes. Met muzikale ondersteuning door Nicole Grothe.

 

 

 

Optreden kerstmarkt Gieten 10 december

Op 10 december jl. trad een deel van het Drents Vocaal Ensemble onder leiding van koorlid Jan Oomkes op tijdens de kerstmarkt in de Dorpskerk in Gieten. De allereerste keer sinds 2019 dat het koor een (informeel) optreden had. Een half uur genieten van kerstliederen. Voor een Oekraïens liedje dat we ook op de concerten van 18 en 21 december ten gehore zullen brengen, kregen we versterking van Olga, een Oekraïense die het liedje uit haar kindertijd kende en meezong. Deze Tsjedrick zullen we niet snel vergeten!

Nieuwe zangers welkom!

Het Drents Vocaal Ensemble repeteert in de Dorpskerk, Brink 8 te Gieten, in een mooie ruimtelijke akoestiek. Zangers uit Gieten en omstreken uit alle stemgroepen die belangstelling hebben om te komen zingen bij ons kamerkoor worden van harte uitgenodigd om geheel vrijblijvend eens een repetitie bij te wonen, te luisteren of mee te zingen. Op dit moment hebben we extra behoefte aan sopranen , alten en tenoren.

De repetitie is op de woensdagavond van 19:45-21:45 uur. Graag wel van tevoren aanmelden bij secretaris Mieke Sipma, secretariaat@drentsvocaal.nl

Sinds januari 2022 staat Viola Land als dirigent met een achtergrond van uitvoerend musicus (piano) en koordirectie voor het koor. Het koor telt 25 leden en de recente aanwas in mannenstemmen zorgt voor een sonoor fundament. Er wordt na de moeilijke coronaperiode door een sterk vernieuwd koor enthousiast gewerkt aan aanvullend prachtig repertoire, o.a. uit Rusland en Oekraïne, uit de koortraditie waarin onze dirigent is opgegroeid.

Foto: Anne Marie Oomkes

Meer info? Lees de flyer .