Kortweg

Algemeen

Het Drents Vocaal Ensemble werd opgericht op 30 december 1980. Het koor is een gemengd kamerkoor en zingt in principe a capella klassieke kamermuziek, van middeleeuws tot modern. Wekelijks buiten de schoolvakanties repeteren wij enthousiast en geconcentreerd op de woensdagavond van 19:45 tot 21:45 uur in de Dorpskerk te Gieten, Brink 8 in Gieten.
Kandidaat-leden kunnen enkele keren meeluisteren en/of meerepeteren. Vervolgens doen zij een stemtest bij de dirigent, waarbij een van de bestuursleden aanwezig is. Daarna ben je aspirant-lid voor een wederzijdse proeftijd van twee maanden, waarna je volledig lid bent.

Dirigent

Sinds 1 januari 2022 is er een vaste samenwerking met dirigente Viola Land. Koor en dirigent zijn enthousiast aan de slag om het koor na de moeilijke coronatijd weer op de bouwen en aan bestaand en nieuw repertoire en de koorklank te werken.

Lid worden?

Kom erbij! Momenteel hebben wij aan versterking bij met name de sopranen en de tenoren (Nieuwe zangers welkom!). Belangstellenden kunnen enkele repetities bijwonen en vervolgens een stemtest doen. Belangstelling? Stuur dan een mail aan onze secretaris Yolande van Baren via secretariaat@drentsvocaal.nl. We nemen dan contact met je op.

Contributie

De contributie bedraagt € 30,- per maand (12x per jaar).

Donateurschap

Draagt u ons koor een warm hart toe? Voor slechts € 25,- per jaar bent u al donateur en heeft u recht op een vrijkaart voor een van de uitvoeringen.

Privacy statement

Het Drents Vocaal Ensemble gaat prudent en volgens de Algemene Verordening Persoonsgegevens met persoonsgegeven van (aspirant-)leden, donateurs en andere relaties van het koor om. Hier vindt u onze privacy verklaring.