Concert Herfsttinten geslaagd

Op zondagmiddag 12 november 2023 om 15:00 uur heeft het Drents Vocaal Ensemble onder leiding van dirigente Viola Land een geslaagd optreden verzorgd in het programma Semspodium 2023-2024 in de Semsstraatkerk in Stadskanaal.

Het publiek reageerde enthousiast op het programma van liederen, van de 17e eeuw tot nu, in de ‘warme tinten van de herfst’, liederen van weemoed, vallende bladeren en reflectie. Maar ook van warmte en gezelligheid.

Ten gehore werden gebracht O Crux, Ave van Rihards Dubra, de Vespers Blazen Mush en Bogoroditse Devo van Sergej Rachmaninov, Drömmarna van Jean Sibelius, Elegia van Karl Jenkins en The Seal Lullaby van Eric Whitacre, passend in de sfeer van verstilling. De gezelligheid van herfstavonden doorgebracht met vrienden en muziek
kwam tot uiting in The Dance van Edward Elgar en diens partsong O Happy Eyes, The Rose van Ola Gjeilo en If music be the Food of Love van Henry Purcell.
Ook de humor ontbrak niet, met o.a. een ‘grapje’ van J.S. Bach en een bijzondere kamerkoorsetting van het oud-Hollandse Komt vrienden in het ronde.
De liederen werden deels a capella gezongen, deels op piano begeleid.