Kortweg

Algemeen

Het Drents Vocaal Ensemble werd opgericht op 30 december 1980. Sinds 2008 maakt het koor een revitalisering door onder de bezielende leiding van dirigent Bernard Slofstra. Het koor is een gemengd kamerkoor en zingt “a capella” klassieke kamermuziek, van middeleeuws tot modern. Wekelijks buiten de schoolvakanties repeteren wij enthousiast en geconcentreerd op de woensdagavond van 20:00 tot 22:00 uur in de Dorpskerk de Gieten, Brink 8 in Gieten.
Kandidaat-leden kunnen enkele keren meeluisteren en/of meerepeteren. Vervolgens doen zij een stemtest bij de dirigent, waarbij een van de bestuursleden aanwezig is. Daarna ben je aspirant-lid voor een wederzijdse proeftijd van twee maanden, waarna je volledig lid bent.

Dirigent

Onze dirigent is Bernard Slofstra. Hij heeft verschillende koren onder zijn hoede en wij waarderen zijn aanpak zeer. Bernard geeft ook zang- en pianolessen en workshops stembevrijding. Hij werkt klankgeoriënteerd volgens onder meer de inzichten van Lichtenberg. Meer over Bernards activiteiten op Muziekpraktijk Bernard Slofstra.

Lid worden?

Kom erbij! Momenteel hebben wij grote behoefte aan versterking bij de bassen, tenoren en alten (zie Zangers gezocht!). Belangstellenden kunnen enkele repetities bijwonen en vervolgens een stemtest doen.
Is je belangstelling gewekt? Stuur dan een mail aan het secretariaat via secretariaat@drentsvocaal.nl. We nemen dan contact met je op.

Contributie

De contributie bedraagt € 25,- per maand (12x per jaar). Per 1 januari 2019 zal de contributie € 30,- per maand bedragen.

Donateurschap

Draagt u ons koor een warm hart toe? Voor slechts € 25,- per jaar bent u al donateur en heeft u recht op een vrijkaart voor een van de uitvoeringen.