Even voorstellen…

Het Drents Vocaal Ensemble (1980) is een gemengd vierstemmig koor van ca. 22 leden, met wortels in Borger en omgeving dat inmiddels leden afkomstig uit heel Drenthe heeft. We zingen a capella klassieke kamermuziek, van middeleeuws tot modern repertoire.

Wekelijks buiten de schoolvakanties repeteren we op woensdagavond van 20.00 – 22.00 in de Dorpskerk, Brink 8, in Gieten, in een fijne akoestische ruimte. In 2020 is aan een samenwerking van bijna 12,5 jaar met dirigent Bernard Slofstra een einde gekomen. Het koor is op zoek naar een inspirerende nieuwe dirigent, die in zijn voetspoor verder werkt aan klank- en stemvorming. Op de repetities ligt hierop de nadruk, het studeren van de partijen doen we thuis met behulp van bladmuziek en midi-files. Minimaal één keer per jaar is er een studiedag om intensief te werken aan de kwaliteit van de koorklank, als onderdeel van de voorbereiding op een concert.

Alten en bassen gezocht

Het Drents Vocaal Ensemble staat na de moeilijke coronaperiode voor een doorstart. Kijk onder Concerten of onder Muziek voor een indruk van ons repertoire. We zoeken enthousiaste zangers (met name alten, bassen en tenoren) die serieus willen werken en genieten van het samen zingen.
Regelmatig houden wij speciale open repetities. Maar ook daarbuiten bent u welkom om kennis te maken. Wij oefenen elke woensdagavond buiten de schoolvakanties sinds september 2018 in de Dorpskerk te Gieten, Brink 8, van 20:00 tot 22:00 uur.

Meer dan 40 jaar jong

In 2015 verzorgde het Drents Vocaal drie uitvoeringen van een prachtig jubileumconcert. In Norg, Odoorn en Oudleusen (Dalfsen, Overijssel) werd een programma met een selectie uit het brede repertoire van middeleeuwen tot modern uitgevoerd, aangevuld met de St-Jorismis van Herman Finkers. Voor dit programmaonderdeel werd een speciaal projectkoor geworven, dat alle concerten heeft meegezongen. Meer info: zie Concerten.

Het lustrumconcert dat voor 2020 op het programma stond kon door corona geen doorgang vinden. We gaan op zoek naar een nieuw punt op de horizon, waarbij het streven is om in december van 2021 nog een klein optreden voor belangstellenden te organiseren.

DVE uitnodigen?

DVE staat open voor optredens op uitnodiging. We zingen bijvoorbeeld een ruim repertoire aan Engelse christmas carols. Op aanvraag kan ook medewerking worden verleend aan kerkdiensten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met secretaris Mieke Sipma, secretariaat@drentsvocaal.nl.

Word donateur!

Het Drents Vocaal Ensemble verzorgt ieder jaar een concertprogramma. De kosten daarvoor nemen jaarlijks toe. Wij streven naar uitbreiding van het ledental en doen verschillende acties om de financiële positie te versterken. De steun van mensen die het koor een warm hart toedragen, is daarbij zeer welkom. Wilt u ons koor eenmalig of als reguliere donateur (minimaal € 25,- per jaar) steunen, dan kan dat. Stuur een mail naar secretariaat@drentsvocaal.nl en meld u aan als donateur. Of maak o.v.v. donatie een bedrag over op NL51RABO 0309228832 t.n.v. DVE Borger. Donateurs krijgen een vrijkaart voor een concert per kalenderjaar.