Even voorstellen…

Het Drents Vocaal Ensemble (1980) is een gemengd vierstemmig koor van ca. 22 leden, met wortels in Borger en omgeving dat inmiddels leden afkomstig uit heel Drenthe heeft. We zingen a capella klassieke kamermuziek, van middeleeuws tot modern repertoire.

Wekelijks buiten de schoolvakanties repeteren we op woensdagavond van 19.45 – 21.45 in de Dorpskerk, Brink 8, in Gieten, in een fijne akoestische ruimte. In 2020 is aan een samenwerking van bijna 12,5 jaar met dirigent Bernard Slofstra een einde gekomen. Per oktober 2021 zijn wij gaan samenwerken met een nieuwe dirigent die na corona met ons een periode van heropbouw in wil gaan. Per 1 maart werken we samen met dirigente Viola Gluzman. We willen verder werken aan klank- en stemvorming. Op de repetities ligt hierop de nadruk, het studeren van de partijen doen we thuis met behulp van bladmuziek en midi-files. Minimaal één keer per jaar is er een studiedag om intensief te werken aan de kwaliteit van de koorklank, als onderdeel van de voorbereiding op een concert.

Nieuwe zangers gezocht!

Het Drents Vocaal Ensemble staat voor een periode van heropbouw. Kijk onder Concerten of onder Muziek voor een indruk van ons repertoire. We zoeken enthousiaste zangers in alle stemgroepen die serieus willen werken en genieten van het samen zingen.
Regelmatig houden wij speciale open repetities. Maar ook daarbuiten bent u welkom om kennis te maken. Wij oefenen elke woensdagavond buiten de schoolvakanties in de Dorpskerk te Gieten, Brink 8, van 19:45 tot 21:45 uur.

DVE uitnodigen?

DVE staat open voor optredens op uitnodiging. We zingen bijvoorbeeld een ruim repertoire aan Engelse christmas carols. Op aanvraag kan ook medewerking worden verleend aan kerkdiensten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met secretaris Mieke Sipma, secretariaat@drentsvocaal.nl.

Word donateur!

Het Drents Vocaal Ensemble verzorgt ieder jaar een concertprogramma. De kosten daarvoor nemen jaarlijks toe. Wij streven naar uitbreiding van het ledental en doen verschillende acties om de financiële positie te versterken. De steun van mensen die het koor een warm hart toedragen, is daarbij zeer welkom. Wilt u ons koor eenmalig of als reguliere donateur (minimaal € 25,- per jaar) steunen, dan kan dat. Stuur een mail naar secretariaat@drentsvocaal.nl en meld u aan als donateur. Of maak o.v.v. donatie een bedrag over op NL51RABO 0309228832 t.n.v. DVE Borger. Donateurs krijgen een vrijkaart voor een concert per kalenderjaar.