Concert PEACE zaterdag 9 november Leek

Op 9 november 2019 brengen Kamerkoor Marum en het Drents Vocaal Ensemble onder leiding van Bernard Slofstra in samenwerking met het Veenkoloniaal Symfonieorkest (VKSO) onder leiding van Lubertus Leutscher een bijzondere combinatie van hedendaagse en bekende klassieke muziek en filmmuziek voor het voetlicht. Werken van hedendaagse en wereldvermaarde componisten worden uitgevoerd: Karl Jenkins, Eric Whitacre, Ludwig van Beethoven, Robert Schumann, John Williams en John Barry. Het concert vindt plaats in Kerk De Hoeksteen, Lindensteinlaan 1, in Leek en belooft een uniek evenement voor een breed publiek te worden. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal (€20,-), bij voorverkoopadressen in Roden, Leek en Annen (€15,00) en online per 1 oktober via Van Plan (€16,60 inclusief ticketkosten). Zie Agenda.

In de bijdrage van de koren staan werken van Karl Jenkins (bekend van o.a. Adiemus en The Armed Man) en Eric Whitacre (componist en dirigent, beroemd van zijn internationale virtual choirs) centraal. De koren zingen deels a capella en deels begeleid door het orkest. Het VKSO voert behalve filmmuziek klassieke werken uit van Beethoven en Schumann. Voor het programma, zie Concerten.

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van Rabobank, de gemeente Westerkwartier, Gasunie, NAM en Shell.

Kamerkoor Marum

Beide koren zullen in oktober in een aantal gezamenlijke repetities de voorbereiding van het concert afronden. Een spannende tijd!

Drents Vocaal repeteert in Gieten. Nieuwe zangers welkom!

Het Drents Vocaal Ensemble repeteert in de Dorpskerk, Brink 8 te Gieten, in een mooie ruimtelijke akoestiek. Zangers uit Gieten en omstreken, die belangstelling hebben om te komen zingen bij ons kamerkoor – we kunnen in alle stemgroepen versterking gebruiken – worden van harte uitgenodigd om eens een repetitie bij te wonen, te luisteren of mee te zingen. Geheel vrijblijvend!

Wij beginnen na ons grote concert van 9 november samen met Kamerkoor Marum en het Veenkoloniaal Symfonieorkest met de voorbereiding van een concert ter gelegenheid van ons 40-jarig jubileum gepland in het najaar van 2020.