Met ‘Spaanse’ concerten succes geoogst

Het Drents Vocaal Ensemble kan terugkijken op twee succesvolle concerten in januari, met medewerking van gitarist Levi Akkerman. Het publiek was enthousiast over de uitvoering van dit Spaanse programma en het koor heeft veel plezier aan de uitvoeringen beleefd. De rest van het seizoen gaat het koor werken aan een prachtig programma met muziek van Eric Whitacre en Karl Jenkins, in samenwerking met het Kamerkoor Marum en het Veenkoloniaal Symfonieorkest, naar alle waarschijnlijkheid in november 2019. Zodra de details bekend zijn, meer informatie op deze site!

‘Van de liefde en het leven’. Expressieve muziek uit Spanje en Argentinië

Spaanse passie en expressie domineren in de afgelopen concerten van het Drents Vocaal Ensemble. Op zondag 13 januari 2019 werd het uitgevoerd in het programma van de Culturele Raad Norg in de Margarethakerk in Norg (15:00 uur) en op zaterdagavond 19 januari 2019 in de Hervormde kerk in Odoorn (20:00 uur). Meer informatie over het programma, zie onder Concerten.

Het programma stond onder leiding van dirigent Bernard Slofstra. Levi Akkerman is gitaardocent en deed de opleiding klassieke gitaar aan het conservatorium in Enschede bij Ulrich Steier. Sinds 2013 heeft hij een eigen lespraktijk, speelt solo en in samenwerking met coverbands, producers en andere artiesten.

Drents Vocaal is verhuisd naar Gieten. Nieuwe zangers welkom!

Het Drents Vocaal Ensemble startte na de zomervakantie de repetities in de Dorpskerk, Brink 8 te Gieten. De wens om weer in de ruimtelijke akoestiek van een kerk te kunnen oefenen was aanleiding voor de verhuizing vanuit Borger naar Gieten. Zangers uit Gieten en omstreken, die belangstelling hebben om te komen zingen bij ons kamerkoor – we zijn vooral op zoek naar bassen, tenoren en alten – worden van harte uitgenodigd om eens een repetitie bij te wonen, te luisteren of mee te zingen. Geheel vrijblijvend!

Wij beginnen op korte termijn weer met de studie van muziek van Eric Whitacre in de voorbereiding van een gezamenlijk concert met het Kamerkoor Marum, gepland in het najaar van 2019.