Kerstconcert Motetten en meer

Flyer_A5_DVE_vz.def_web

Geniet van middeleeuwse en moderne kerstzang

Op zondagmiddag 17 december (aanvang 14:30 uur) in het Streekhistorisch Centrum in Stadskanaal en woensdagavond 20 december (aanvang 20:00 uur) in het Witte Kerkje in Gasselte kunt u naast een aantal middeleeuwse kerstmotetten, motetten van moderne componisten beluisteren. De liturgische muziek wordt gecombineerd met wereldlijke kerstliederen, veelal moderne arrangementen van traditionele kerstliederen en een enkel nieuw lied, van componisten zoals John Rutter (o.a. Rise up, shepherd, and follow) Karl Jenkins (Lullay) en Philip Stopford (Love came down at Christmas en A Christmas Blessing). Het O magnum mysterium (een responsiegezang over het grote wonder van kerstochtend) komt drie keer terug: als compositie van William Byrd (eind 16e eeuw), T.L. de Victoria (einde 16e eeuw) en Morten Lauridsen (20e eeuw). Andere motetten zijn O Nata Lux (Lauridsen), het Magnificat en het Da Pacem Domine van Arvo Pärt.

Voor het complete programma, zie Concerten. Er valt veel te genieten in deze bijzondere en sfeervolle programmering, waarin enkele liederen op de piano worden begeleid. De toegang bedraagt €10,00 (inclusief programmaboekje), kinderen betalen €7,50.

Reserveren voor 20 december via (klik op de link om te mailen) secretariaat DVE, Kiny Stalman-Fietje.

Reserveren voor 17 december via (klik op de link om te mailen) Streekhistorisch Centrum.

Hervatting repetities Drents Vocaal in ’t Hunzehuys

impressie_rep_02_web

Op woensdag 6 september heeft het Drents Vocaal Ensemble de repetities van het nieuwe koorseizoen hervat. Het koor werkt verder aan het kerstprogramma dat in december twee keer wordt uitgevoerd, en begint aan het instuderen van een programma met een kern van Spaanse muziekstukken, van oud tot modern. Wie zin heeft om mee te zingen, kan nu instromen bij de studie van een nieuwe programma. Belangstellenden zijn van harte welkom om naar een repetitie te komen op de woensdagavond. Van 20:00-22:00 uur.