Scandinavisch lenteconcert van het Drents Vocaal Ensemble

Flyer_A5_DVE_maart 2017_alt3vzOp zondag 12 maart en zondag 19 maart begeeft het Drents Vocaal Ensemble zich ‘in Scandinavische sferen’ om de lente te begroeten. Op het concertprogramma staan Scandinavische klassieke liederen en volksliedjes, aangevuld met muziek van Arvo Pärt (Estland), Jean Sibelius (Finland) en Morten Lauridsen (Deense ouders).

Deze muziek van o.a. Wilhelm Peterson – Berger, Oskar Lindberg, Jean Sibelius en Hugo Alven en ook Morten Lauridsen is veelal sterk verbonden met de natuur. De macht en kracht van de zee is te horen, maar ook de overweldigende vreugde over de terugkeer van de zon en de zich vernieuwende natuur. Voor het precieze programma, kijk onder Concerten.

Op zondag 12 maart is het concert te beluisteren in de serie Landgoedconcerten in de H. Willibrorduskerk in Vilsteren, Overijssel op het gelijknamige landgoed. Het concert begint om 15:00 uur, de toegang is € 10,00. Op zondag 19 maart  voert het koor dit programma uit in de Kerkzaal van de Heerencompagnie te Annerveenschekanaal. Aanvang 15:00 uur, zaal open 14:30. De toegangsprijs bedraagt € 10,- (inclusief programmaboekje). Kinderen tot 16 jaar betalen € 7,50. Reserveren via mailto:secretariaat@drentsvocaal.nl.