Concert PEACE zaterdag 9 november Leek

Op 9 november 2019 brengen Kamerkoor Marum en het Drents Vocaal Ensemble onder leiding van Bernard Slofstra in samenwerking met het Veenkoloniaal Symfonieorkest (VKSO) onder leiding van Lubertus Leutscher een bijzondere combinatie van hedendaagse en bekende klassieke muziek en filmmuziek voor het voetlicht. Werken van hedendaagse en wereldvermaarde componisten worden uitgevoerd: Karl Jenkins, Eric Whitacre, Ludwig van Beethoven, Robert Schumann, John Williams en John Barry. Het concert vindt plaats in Kerk De Hoeksteen, Lindensteinlaan 1, in Leek en belooft een uniek evenement met een aantrekkelijke combinatie voor een breed publiek te worden. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal (€20,-), bij voorverkoopadressen in Roden en Leek (€15,00) en binnenkort online via Van Plan (€15,- plus ticketkosten). Zie voor details Agenda.

In de bijdrage van de koren staan werken van Karl Jenkins (bekend van o.a. Adiemus en The Armed Man) en Eric Whitacre (componist en dirigent, beroemd van zijn internationale virtual choirs) centraal. De koren zingen deels a capella en deels begeleid door het orkest. Het VKSO voert behalve filmmuziek klassieke werken uit van Beethoven en Schumann. Voor het programma, zie Concerten.

Kamerkoor Marum

Beide koren zullen in oktober in een aantal gezamenlijke repetities de voorbereiding van het concert afronden. Een spannende tijd!

Drents Vocaal is verhuisd naar Gieten. Nieuwe zangers welkom!

Het Drents Vocaal Ensemble startte na de zomervakantie de repetities in de Dorpskerk, Brink 8 te Gieten. De wens om weer in de ruimtelijke akoestiek van een kerk te kunnen oefenen was aanleiding voor de verhuizing vanuit Borger naar Gieten. Zangers uit Gieten en omstreken, die belangstelling hebben om te komen zingen bij ons kamerkoor – we zijn vooral op zoek naar bassen, tenoren en alten – worden van harte uitgenodigd om eens een repetitie bij te wonen, te luisteren of mee te zingen. Geheel vrijblijvend!

Wij beginnen op korte termijn weer met de studie van muziek van Eric Whitacre in de voorbereiding van een gezamenlijk concert met het Kamerkoor Marum, gepland in het najaar van 2019.