Alten en tenoren gevraagd!

Het Drents Vocaal Ensemble repeteert in de Dorpskerk, Brink 8 te Gieten, in een mooie ruimtelijke akoestiek. Zangers uit Gieten en omstreken, die belangstelling hebben om te komen zingen bij ons kamerkoor – wij hebben op dit moment vooral behoefte aan alten en tenoren – worden van harte uitgenodigd om eens een repetitie bij te wonen, te luisteren of mee te zingen. Geheel vrijblijvend!

Graag wel van tevoren aanmelden bij secretaris Mieke Sipma, secretariaat@drentsvocaal.nl

Nu is het een prima tijd om in te stappen: wij gaan per 1 oktober onder leiding van een nieuwe dirigent aan het werk. Wij zijn blij om te kunnen gaan samenwerken met Viola Land. Over haar snel meer op deze site.

Kerstconcert 22 december afgelast

Gezien de coronasituatie en de voor ons te beperkte mogelijkheden om te repeteren, heeft het koor moeten besluiten om het gepland concert voor woensdagavond 22 december af te gelasten. Wij hopen op betere tijden. We wensen iedereen alvast goede feestdagen en hopen op betere tijden in 2022.

Drents Vocaal weer gestart!

Eindelijk was het aan het einde van ons koorseizoen weer mogelijk om face-to-face te oefenen! Nadat een deel van het koor een proefproject met Jamulus had gedaan om er in elk geval ervaring mee op te doen, was het een verademing om weer met elkaar in onze mooie Dorpskerk in Gieten te kunnen zingen. Op 30 juni hebben wij dat, uiteraard coronaproof gedaan!

Het koor houdt nu de zomerstop om direct na de zomervakantie op de woensdagavond de repetities weer te hervatten. De eerste is op 25 augustus. Zangers in alle stemgroepen die ons koor willen komen versterken, zijn van harte welkom om een repetitie te bezoeken. Het koor beoogt om een doorstart te maken onder leiding van een nieuwe dirigent, naar welke wij nog op zoek zijn, een proces dat door corona een tijdlang stil heeft gelegen.

Om een repetitie vanaf eind augustus bij te wonen, kunt u zich aanmelden bij secretaris Mieke Sipma via secretariaat@drentsvocaal.nl.

U bent van harte welkom!

Concert Peace groot succes

Drents Vocaal Ensemble en Kamerkoor Marum Studiedag 5 oktober 2019 (foto: Liesbeth van Rees)

Het gezamenlijke concert van het Drents Vocaal Ensemble en Kamerkoor Marum waaraan het Veenkoloniaal Symfonieorkest zijn medewerking verleende en dat op 9 november plaatsvond in Kerk de Hoeksteen in Leek, viel in goede aarde. Het doel, om met bijzondere (koor)muziek in een uniek evenement een breder publiek te trekken, is bereikt. Het publiek heeft blijkens het applaus de bijzondere combinatie van a capella en begeleide kamerkoormuziek (Whitacre en Jenkins), moderne (Jenkins) en klassieke orkestmuziek (Beethoven en Schumann) én filmmuziek zeer gewaardeerd. In de uitvoering werkten Lubertus Leutscher, dirigent van het VKSO en Bernard Slofstra, dirigent van beide kamerkoren, samen. Hoogtepunt was wel Symphonic Adiemus van Karl Jenkins, dat koor en orkest als toegift nog eens hebben uitgevoerd.

Het concert werd mede georganiseerd door Stichting Klassiek Leek e.o., die regelmatig concerten organiseert in Leek en omgeving.

Koren en orkest aan het werk (foto: Henk Drenth)

Bernard Slofstra dirigeert orkest en koren (foto: Henk Drenth)

Lubertus Leutscher dirigeert orkest en koren (foto: Henk Drenth)