Een gezond en gelukkig 2020!

Het Drents Vocaal Ensemble wenst zijn vrienden, relaties en publiek een gelukkig nieuwjaar! Interesse om bij ons te komen zingen? We hebben met name ruimte voor bassen en tenoren. Kom gerust op een woensdagavond luisteren in de Dorpskerk in Gieten. We oefenen wekelijks van 20:00-22:00, in 2020 is de eerste repetitie op 8 januari. Je bent van harte welkom!

Concert Peace groot succes

Drents Vocaal Ensemble en Kamerkoor Marum Studiedag 5 oktober 2019 (foto: Liesbeth van Rees)

Het gezamenlijke concert van het Drents Vocaal Ensemble en Kamerkoor Marum waaraan het Veenkoloniaal Symfonieorkest zijn medewerking verleende en dat op 9 november plaatsvond in Kerk de Hoeksteen in Leek, viel in goede aarde. Het doel, om met bijzondere (koor)muziek in een uniek evenement een breder publiek te trekken, is bereikt. Het publiek heeft blijkens het applaus de bijzondere combinatie van a capella en begeleide kamerkoormuziek (Whitacre en Jenkins), moderne (Jenkins) en klassieke orkestmuziek (Beethoven en Schumann) én filmmuziek zeer gewaardeerd. In de uitvoering werkten Lubertus Leutscher, dirigent van het VKSO en Bernard Slofstra, dirigent van beide kamerkoren, samen. Hoogtepunt was wel Symphonic Adiemus van Karl Jenkins, dat koor en orkest als toegift nog eens hebben uitgevoerd.

Het concert werd mede georganiseerd door Stichting Klassiek Leek e.o., die regelmatig concerten organiseert in Leek en omgeving.

Koren en orkest aan het werk (foto: Henk Drenth)

Bernard Slofstra dirigeert orkest en koren (foto: Henk Drenth)

Lubertus Leutscher dirigeert orkest en koren (foto: Henk Drenth)

Bassen en tenoren welkom!

Het Drents Vocaal Ensemble repeteert in de Dorpskerk, Brink 8 te Gieten, in een mooie ruimtelijke akoestiek. Zangers uit Gieten en omstreken, die belangstelling hebben om te komen zingen bij ons kamerkoor – wij hebben op dit moment vooral behoefte aan bassen en tenoren – worden van harte uitgenodigd om eens een repetitie bij te wonen, te luisteren of mee te zingen. Geheel vrijblijvend!

Nu is een goede tijd om in te stappen: we beginnen vanaf 13 november met de voorbereiding van een concert ter gelegenheid van ons 40-jarig jubileum gepland in het november 2020.