Open repetitie 17 oktober Dorpskerk Gieten

Ons kamerkoor roept geïnteresseerde zangers (alle stemgroepen) op om woensdagavond 17 oktober naar een leuke open repetitie te komen. Sinds september repeteren wij in de mooie akoestiek van de Dorpskerk te Gieten en gasten zijn van harte welkom, om te luisteren, sfeer te proeven, een repetitie onder de ervaren en bezielende leiding van dirigent Bernard Slofstra mee te maken. Je kunt meedoen aan de stem- en koorklankvorming die belangrijk is in het koor, en mee helpen de stukken uit het Spaanstalige programma dat het koor in januari 2019 uitvoert, af te werken. Ook zonder de tekst te kennen! Het is een mooi moment om in te stappen, omdat wij nog voor december beginnen aan een nieuw project, samen met Kamerkoor Marum, rond de Amerikaanse componist Eric Whitacre die in het programma van najaar 2019 centraal zal staan. Het koor trakteert op een kopje pauzekoffie. Inloop v.a. 19:45, de repetitie duurt van 20:00 tot 22:00 uur.

Neoromantisch Spaanse repertoire voor concerten januari 2019

De repetities werden hervat met studie aan het repertoire van het programma staan voor de eerstkomende concerten. Op zondag 13 januari in Norg (matinee) en op zaterdagavond 19 januari zal het Drents Vocaal twee concerten verzorgen. Op het programma staan werken van de Spaanse componist Marcel Castelnuovo-Tedesco (1895-1968) en de Argentijnse componist Carlos Guastavino (1912-2000). Daarnaast voert het koor een aantal anonieme middeleeuwse liederen uit en wordt Negra Sombra, een iconisch lied voor Galicië, vertolkt. Meer over het programma, zie onder Concerten.

Het programma staat onder leiding van Bernard Slofstra en  een deel van de liederen zal op klassieke gitaar worden begeleid door Levi Akkerman. Hij is gitaardocent en deed de opleiding klassieke gitaar aan het conservatorium in Enschede bij Ulrich Steier. Hij volgde workshops en masterclasses bij Ulrich Steier, Izhar Elias, Niels Ottink, Thomas Müller Pering, Elliot Simpson, Paul Griffiths en Sanel Redzic. Sinds 2013 heeft hij een eigen lespraktijk, speelt solo en in samenwerking met coverbands, producers en andere artiesten.

Drents Vocaal is verhuisd naar Gieten. Nieuwe zangers welkom!

Het Drents Vocaal Ensemble startte na de zomervakantie de repetities in de Dorpskerk, Brink 8 te Gieten. De wens om weer in de ruimtelijke akoestiek van een kerk te kunnen oefenen was aanleiding voor de verhuizing vanuit Borger naar Gieten. Zangers uit Gieten en omstreken, die belangstelling hebben om te komen zingen bij ons kamerkoor – we zijn vooral op zoek naar bassen, tenoren en alten – worden van harte uitgenodigd om eens een repetitie bij te wonen, te luisteren of mee te zingen. Geheel vrijblijvend!

Wij beginnen op korte termijn weer met de studie van muziek van Eric Whitacre in de voorbereiding van een gezamenlijk concert met het Kamerkoor Marum, gepland in het najaar van 2019.