Drents Vocaal zoekt nieuwe dirigent

Het Drents Vocaal Ensemble heeft per 30 juni 2021 na wederom een lange periode van lockdown onder het coronaprotocol de fysieke repetities op de rand van het koorseizoen hervat. Corona heeft ook voor ons koor veel roet in het eten gegooid. De lustrumconcerten gepland voor november 2020 konden geen doorgang vinden, en daardoor hebben wij nog voor dat geplande gezamenlijke afscheid, in goed overleg de samenwerking met dirigent Bernard Slofstra, na bijna 12,5 jaar verbondenheid met het koor beëindigd. 

Het koor wil nu na de zomervakantie een doorstart maken, na een overgangsfase waarin buiten de lockdowns een aantal enthousiaste en muzikaal onderlegde leden voor het koor hebben gestaan. Wij zoeken daarvoor een nieuwe dirigent voor de woensdagavond, die kort na de zomervakantie een proefdirectie kan doen.

U kunt uw sollicitatie en cv insturen naar de sollicitatiecommissie, per mail gericht aan Gerdie Kienhorst, penningmeester@drentsvocaal.nl. Graag ontvangen wij die voor 1 augustus a.s. In augustus willen we graag (per Zoom) gesprekken plannen. Het is de bedoeling om maximaal drie kandidaten voor een proefdirectie te vragen. Wij plaatsen de vacature ook op www.dirigentenbemiddeling.nu